Spring naar de inhoud

Scoutsuniform

Waaruit bestaat het uniform?

Het volledige uniform bestaat uit een das, een hemd, een trui, een t-shirt en een (korte of lange) groene broek of rok. Bij de kapoenen zijn we minder streng, maar wordt er wel verwacht dat ze een das dragen.

Wanneer moet ik in uniform naar de scouts komen?

Elke scoutsactiviteit kom je in uniform, tenzij expliciet anders vermeld. Avondvergaderingen zijn géén uitzondering op deze regel.

Scoutsuniform

Waar kan ik een scoutsuniform kopen?

In een Hopper winkel, de dichtsbijzijnde is gelegen in Antwerpen (Lange Kievitsstraat 74), naast het Centraal Station. Met je lidkaart kan je er korting voor onze groep krijgen. Een online catalogus en meer info (bvb. over online bestellen) kan je vinden op www.hopper.be.

Onze eigenste Pius X t-shirt kan je aanschaffen door er even naar te vragen bij de groepsies. Net zoals de dassen en de kentekens voor op je hemd.

Welke badges zijn verplicht op mijn hemd?

Drie kentekens zijn verplicht op je hemd. Het jaarkenteken (dat je normaal in’t begin van’t jaar krijgt bij je takleiding), het takkenteken en het groepslintje. Deze zijn (als je ze nog niet hebt) te verkrijgen bij de groepsies.

Welke badges mogen op mijn hemd?

Je mag je uniformhemd aanvullen met verschillende officiële kentekens. Zo krijg je een belofteteken nadat je je belofte aflegde. Ook kan je met het internationaal scouts –of gidsenteken, een Belgisch lintje, een Vlaamse leeuw en het provincie Antwerpenkenteken je hemd vervolledigen. Deze kentekens kan je kopen in de Hopper winkel, maar vraag er eerst naar bij de groepsies.

Pimp je hemd!

Weet je niet wat te doen met je oude jaarkentekens? Naai ze gewoon op de achterkant van je hemd! Ook je totem kan jee op een of andere creatieve manier in je hemd verwerken… Kijk maar eens een keertje rond bij je leiding en probeer zelf wat uit!